7 Aralık 2011 Çarşamba

Süper Ligin Deplasman Yapmayan Tek Taraftarı

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazamıyordum. Artık susmak istemiyorum. Çeyrek asırdır Süper Lig hasretiyle yanıp tutuşan şehrimizin takımına aşığız. 3.Ligden tutun da 2.Lig'e kadar, her ligde bu takımın peşine öyle ya da böyle giden bir taraftardık. Peki süper lige çıktıkta ne oldu?

Orduspor Taraftarı kaç yere deplasman yaptı? Kaç organizasyon gerçekleştirdi? Var mı bilen? Yok mu? Zaten olamaz, hiçbir yere gidemedi. Ha gitmeyecek mi? Gider tabi Samsun'a, Trabzon'a, Sivas'a gider, oralara da yakın mesafe diye. Peki sorun ne? Deplasmana gidecek taraftar mı bulamıyoruz? Hayır ! 50 lira verip maça gitmeye razı olan taraftarımız var bilet parası hariç. Sadece yol parası. Peki ya neden gidilmiyor?

1. Ligdeyken yani BankAsya'dayken taraftarımız bizi yalnız bırakmasın diye göt yalayanlar, Süper Lig'de neredeler? Süper Lig'e çıkınca bizim göt yalamamızı mı istiyorlar? Biz Zeki'miyiz? Biz Murat'mıyız? Biz kimiz birader, biri söylesin. Ben de söyleyemem ama bazıları gibi orospu çocuğu olmadığımızı söyleyebilirim.

Karabük deplasmanına gideriz bi taksi kiralayıp, Zeki bey gider Adem Türkmen'den para alır Karabük'te. Peki ne parası? Bu gençleri Ordu'dan getirdim, karınları aç. Açız, gerçekten çok zor şartlarda gittik o deplasmana. Ama biz istiyoruz ki parayı bir kişiye değil taraftara verin. Para da vermeyin anasını avradını siktiğimin yerinde, otobüsümüzün yakıtını karşılayın. Biz kaptanın parasını toplayıp veririz.

Bu arada bilmeyenler için söylüyorum, Fatih Tekke olsun veya bir başka futbolcu olsun formayı terletmiyorlar sonuçta. Neden Murat veya Zeki tepkisini dile getirmiyo? Hani Orduspor herşeyden önce gelirdi? Kimse kusura bakmasın birader, Zeki'nin Orduspor Kulübü tarafından sigortalı olduğunu bilen bilir. Adam sırf sigortası ödeniyor diye, cebine öyle ya da böyle para giriyor diye önce kendini düşünüyor. Ulan saygımı bozmak istemiyorum, sonuçta benden yaşça büyük abilerim de okuyacak bu yazıyı ama kale arkalarında susmadan, durmadan götünü yırtan gençlerin cebine sizce para giriyor mu?

Neden bizim halkımız mal gibi olmayı tercih edip sesini çıkarmıyo? Neden tepkisiz bu kitle? Zaten kombinelere vermedik mi son paramızı? Stada bedava da girmiyoruz. Beleşçi değiliz bişey değiliz. Takımı yürekten seviyoruz ama keriz yerine koyulduğunu düşünmek insana çok koyuyor arkadaş.

Yarınki maçta aynı senaryo devam eder, ne kadar yazarsak yazalım. Ama Galatasaray maçında hem yönetime, hem şakşakçılara iyi bi pankart yapacağım.

19 Eylül'ü doldurmayan taraftarda suç yok, 19 Eylül'ü gelir kapısı olarak gören en büyük suçludur !

1 yorum: