23 Aralık 2011 Cuma

Delikanlı Giresunspor Taraftarı (!)

Dün 4-1 yenildik. Üstün oynayan taraf skordan da anlaşılacağı gibi Trabzonspor'du. Yani bu skoru hakettik. Asıl önemli nokta başlıkta yazıyor. Giresunspor taraftarının ne kadar delikanlı olduğunu, delikanlı olmanın onlara göre ne demek olduğunu ve bununla nasıl gurur duyduklarını anlatmak istiyorum.

Deplasman dönüşü neyseki bizim arabamıza taş falan gelmedi ancak ayrı ayrı geldiğimiz için arkadaki otobüslere taş isabet etmiş. Giresunluların bilinen taş at, üst geçitten kaç mekanı var. Stadlarının orada, yine aynı yerde bizim otobüslerimizi taşlamışlar. Hayır çok değil daha 2 - 3 sene öncesini nasıl unuturlar anlamıyorum.

Şunu da söyleyeyim, bir taraftar; arması uğruna deplasman yapan başka bir taraftarı şerefsizce taşlıyorsa adı üstünde bu şerefsizlik olur ama taşı atanlar giresunluysa, bu onlar için delikanlılık olur.

Otobüste olanların anlatmasıyla, önceki senelerde olduğu gibi yine arkadaşlarımız iniyor otobüslerden, Giresunlular üst geçitten kaçıyor. Yalnız dünkü olay biraz daha iyi düşünülmüş sanırım. Üst geçide çıktıklarında yeniden taş atıyo ibneler. Yani üst geçide de zula yapmışlar taşları. Neyseki 3 tane Giresunlu'yu yakalamışlar. Bu çocuklara kim diyor Orduluları taşlayın diye bilmiyorum. Kendi kendilerine mi yapıyolar yoksa başka bi amaçları mı var? İşin tuhaf yönü, taşlıyorsan kaçmayacaksın arkadaş. Sen bi mücadeleye girdiysen dayak da yesen geri vites yapmayacaksın.

Bu Giresunlular Anadolu'ya yapacakları her deplasman için Ordu'dan geçmek zorundalar. Bunu düşünemiyorlar mı? Ya da 2 - 3 sene önceki olayları çabuk mu unuttular? Taş atan giresunluları öldü diye kaldırıma bıraktığımız günleri ne çabuk unuturlar ! Bizim yaptığımızla övünmüyorum ama o sinirle insan herşeyi yapabiliyor, yaşadığım için biliyorum. Henüz lise çağındaki çocukları dolduruşa getiriyorlar. Yolun çift şerit olmasından faydalanarak, kendini bi bok sanan insanlar, çocuklara emir veren şerefsizler yolun karşısından olup biteni izliyorlar. Giresun sokaklarında şehirlerine, renklerine, analarına bacılarına edilen küfürleri orada duydukları halde nasıl hazmedebiliyorlar? Yani bu mu delikanlılık? Bir de taş atmakla gurur duyuyorlar birader.


Biri de Kumyalı görevini yaptı, yazmış. Demekki Kumyalı Tayfa'nın görevi taş atıp kaçmak. Yazıklar olsun. Düşman dediğin bile nerede nasıl davranacağını bilmeli, dik durmalı. Ayağa düşmemeli. Düşman dediğin Karadeniz'de, Ordu ve Samsun gibi olmalı. Rize'yi de gördük, Trabzon'u da. Sizin zaten ne mal olduğunuzu yıllardır biliyorduk. Artık bu yaptıklarınızla bizi haksız çıkarmamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. 

Çok şey söylemek isterim de, biz sizin gibi deplasmana giden taraftarları taşlamak gibi delikanlı yönümüzü gösteremiyoruz. Dua edin bizim otobüsümüz olaylar yaşanırken Ordu'daydı. Ve olaylar bittikten sonra öğrendik tüm bu olanları. Bizim kardeşlerimiz olay esnasında telefona sarılmıyor sizin gibi. Herkes kendi işini, kendisi görüyor. 

Delikanlı Giresunspor Taraftarı(!)'na teşekkürler.


1 yorum:

  1. AdminTamamen yanındayım Samsunspor Taraftarı olarak giresunsporu ve kumyalı kınıyorum. Dusmanın bıle ŞEREFLİSİ olmalı.

    Forza SamsunSpORDU

    YanıtlaSil