4 Haziran 2012 Pazartesi

Siktim Ama Bakire Değildi Hesabı

Aslında böyle bir başlık kullanmak istemezdik soL serbest'te ama artık insanların haksız konumdayken bile haklıymış gibi davranması, böyle konuşmasına tepkimizi nasıl dile getireceğimizi şaşırdık. Her zaman karşımızdakiler hata yapacak değil, bizler de bu başlığı attığımız için, karşımızdaki insanın seviyesine indiğimizi düşünüyoruz ve bu yüzden soL serbest okurlarından özür diliyoruz.

Bir insan şunu yaptım, bunu yaptım gibi cümleler kurarak "aslında sizi ben besledim köpekler" mesajını vermek istiyor. Orduspor Taraftarı'na yaptığı bir kaç iyilikle bu işten sıyrılacağını zanneden, televizyona çıkıp açıklama yaptığında bu taraftarın ondan özür dileyeceğini sanıyor demekki, yazık. Gerçekten bu insana çok yazık.

Twitter'den takip ettiğimiz kadarıyla, bu tür açıklamaları yapan birisi için bizler, yani Orduspor Taraftarları onun önünde diz çökecek değiliz. Bugüne kadar Orduspor Taraftarına yardım eden, deplasmanlara otobüs kaldıran bir çok insan oldu. Ama hiçbiri bazıları kadar bunu çıkarı için kullanma niyetine girmedi. Bugüne kadar Orduspor Taraftarına hiçbir yardım yapmayan, deplasmanlara gitmek isteyen yüzlerce taraftara sırtını dönen insanlar gelecekte siyasete atılmaya karar verdikleri an itibariyle Orduspor Taraftarı bizim herşeyimizdir ayaklarına yatmaktadır.

Kamera karşısında ahkâm kesen bu insan bozuntusu kimseler çok iyi bilmelidir ki, bu taraftar yapılan hiçbir şeyi unutmaz. Otobüs kaldırdım! Ben şunu yaptım! Ben bunu yaptım! diyerek yaptığı iyiliklerle kendini gündeme getirmeye çalışan zavallıların kuyruk acıları aslında çok farklı bir konuya dayanıyor.

Orduspor Kulübü'nde bulunan sözde Ordusporlu, Orduspor Yönetimi'ndeki insanlar twitter hesaplarına, facebook duvarlarına galatasaray yazmasını çok iyi biliyor. Ki bu insanlarla Ordu'da karşılaşma, muhabbet etme fırsatımız da oldu. Bu olayların hiçbiri yaşanmamıştı kısa bir muhabbet ettiğimizde. Daha önceki yazılarımızda da bahsettik ama yine söyleyelim. Onlar galatasaraylı olduklarını yazmaktan, biz de bunları ortaya çıkarmaktan bıkmadık. Orduspor Kulübü yöneticilerinden birisi, bi büfede hiç tanımadığı birisine "kimse benim kadar Orduspor'lu olmasın bu şehirde ama biz galatasaray sevdasıyla büyüdük, değişemeyiz" diyorsa. Orduspor Kulübü Yönetimi ve Başkan Nedim Türkmen bu konuya bir an önce el atmalıdır. Dünya kulübü olmak isteyen kulübün yöneticileri "galatasaraylı olmakla" övünürken, taraftarlar deplasmanlara 2 kişilik koltuğa 3 kişi sıkışarak gidiyor. Siz de çıkıp "Ben taraftara otobüs tahsis ettim, bunu görmezden gelemezsiniz" diyorsunuz.

Tipik bir, sermaye derdinde olan beyinle hiçbir farkınız yok sizlerin. Sizin için herşey çıkar ilişkisi içerisinde başlayıp, çıkar ilişkisi içerisinde bitiyor. Bazılarınız var telefonda konuşurken bile ceketini ilikliyor. Onlar o yüzden sokakta yürürken dik duramıyor. Eğilmeye çok alışmış insanlar var maalesef. Çoğunuz İrlandalı ama siz yurtdışındaki insanları çok sevdiğiniz için(!) onlara ses çıkartmıyorsunuz.

Ordu'da medyanın başında bulunan bazı insanlar, sanmasınlar ki bu gençler herşeyden habersiz. Sizin ne kirli bir düzeniniz olduğunu da biliyoruz. Galatasaray mevzusu patlak verdiğinde, facebooktan sizlere küfür eden taraftarların üzerine sizin gibi pis olan adamlarınızı saldığınızı da cümle alem biliyor. Sanmayınki yazmıyoruz diye bütün bu olan biteni bilmiyoruz. Bizim herşeyden, attığınız her adımdan, içtiğiniz sudan haberimiz var.

Henüz liseye giden bir kardeşimizi, staj yaptığı Ordu Devlet Hastanesi'ne gidip aratmalarınızı, Meslek Lisesi'ndeki adamlarınıza haber salıp, kardeşimizin oturduğu evden, okul numarasına kadar her boku öğrendiğinizi biliyoruz.

Verdiğiniz 3-5 kuruş parayla satın aldığınız adamlarınızın, genç kardeşimizin peşine salarak ne kadar şerefsiz bir insan olduğunuzu, evli barklı bir adamın henüz liseye giden çocuğa tehdit mesajları ilettirdiğini de biliyoruz. Ama şunu siz bilmiyorsunuz. Sizin paralı adamlarınız sokakta bizi gördüğü zaman boynunu yere eğiyor.

Siz sanmayın ki Orduspor Taraftarı sadece tribünde bağırmakla geçirmiyor günlerini, sizin gibi insanların pisliklerini de temizliyor aynı zamanda. Sırf Orduspor'un adı sizin gibi şerefsiz, adi, düzenbaz insanlar yüzünden kirlenmesin diye sizin arkanızı topluyor. Ama herşeyin de bir sınırı vardır beyler, haddinizi iyi bileceksiniz.

Medyalar, Avukatlar arkanızda diye kendinizi Ankara'daki gibi padişah sanmayın. Padişah'a bir çift sözümüz var misali çok kötü şeylerle karşılaşırsınız. Bir gün sokaklarda adınızı bulunduğu afişlerde sizin pisliklerinizin olduğu yazılar, açıklamalarla karşılaşabilirsiniz.

Bizler, bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen insanlardan değiliz. Sizin elinizi sürmeye çalıştığınız herkes için hayatından birşeyleri feda edebilecek insanlarız. Sizin insanız diye geçindiğiniz yerlerde; Bizler adamlığımızla tanınırız.

Böyle biline...

2 yorum:

  1. Söylenecek çok şey var aslında ama ;

    Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de adama bakarım adam mı diye demiş ya Mevlana o hesap.

    5 kuruş değeri olmayan, bugün yarın siyasete atılacağım diyip koyduk, geçirdik tarzı muhabbetleri facebooklarında yazanlar, kendisini eleştiren herkese tek tek mesaj atıp numaram bu sıkıysa ara diyenler mi söyleyeceğiz bunları ? Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Orduspor yönetimine kendi reklamını yapmak için girenler bize Orduspor için ne yaptın diye sorabilecek kadar yavşaklaştı ya daha birşey söylenmez.

    Ama, kantarın topuzunu kaçırıyorlar. Sosyal medyadaki Orduspor taraftarlarını ve tribündekileri hafife alıyorlar. Diplerinde gezen yalcılar gibi sanıyorlar herkesi. Umarım bunun böyle olmadığını öğrenirler tez zamanda.

    YanıtlaSil
  2. Ortaokul çocuğuna facebooktan numarasını verip, sıkıysa ara diyen adam Orduspor yönetiminde.

    Yarabbim sen bizi kötülükler koru.

    YanıtlaSil