13 Ocak 2012 Cuma

Samsun Deplasmanında Hafızalarda Kalanlar

  Saat 17:00 Ordu Otogar'da bi telaş. Sınırlı sayıda olan otobüslere kimler binebilecek? Kim Samsun'a deplasmana gidebilecek? Peki ya otogarda gitmek için bekleyip de otobüslerde yer bulamayanlar? Evlerine dönecek, ne biçim bi iştir arkadaş bu. İnsanı soğutmak için neden aramayın, en büyük neden. Renklerin peşine gitmek istersin, otobüs bulamazsın. Biz gidenlerde de hiç mi vicdan yoktu anlamıyorum. Nasıl bıraktık kardeşlerimizi otogarda? Hem bize yazıklar olsun, hem de bu işi adam gibi yapmayanlara. Renkler yalnız kalmamalıydı Samsun'da. O yüzden gitmeliydik. Otobüsleri tıkabasa doldurduk o konuda kimsenin şüphesi bile olmasın. Hatta bedava yapmak için de ellerinden geleni yaptılar.

  Yolculuk iyi güzel muhabbetlerle geçti, Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın Ordu'daki maç sonunda "Ordu'nun tesisleşmesi lazım, havaalanında hoca karşılamaya benzemez bu işler, tesiste yeteri kadar tuvalet yok." dediğini bilenler bilir. Ona da ufak bi besteyle gönderme yaptık otobüste.

  Stadın önüne geldik, biletlerimizi aldık. Kendi adıma söylüyorum, hayatımda ilk defa bu kadar titiz güvenlik önlemiyle karşılaştım. Alkol kontrolü yapıldı herkese tekeeeer teker, yaklaşık 2 otobüs taraftarımız stada alınmadı. Zaten büyük bi organizasyon da yapılmamıştı bu maç için, sonuçta 1 hafta sonra Samsunspor'la Samsun'da bi daha karşılaşacaktık. Alkol'den geçemeyenler aldıkları biletleriyle Kirazlık Polis Merkezi'ne götürüldü. Hani taraftarın 1 gram bile değer görmediği yerler vardır ya başında da polis merkezleri, karakollar gelir. İşin tuhaf yönü ise, stada sadece alkollü olanlar alınmadı, elinde tesbih olanları da stada almadılar. Tesbihleri de toplamaya başladılar, bizimkiler de haliyle vermedi tesbihini, bunlar da merkezin yolunu tuttu haliyle. Anahtarı almazlar, tesbihi alırlar böyle anormal bi tavırla karşı karşıya geldik sizin anlayacağınız.
  Sen sevdasıyla yanıp tutuşursun bu renklerin, adamlar elinde tesbih var diye seni stada sokmazlar. İşte bu da adaletin en son safhası oluyor sanırım. Bu düzenlemeyi getirenler ise mecliste birbirine saldıranlardan başkası değil. Hani varya emekliyle, öğretmenle dalga geçermiş gibi maaşlarına %0.07 zam yapıp, kendilerine %100 zam önergesini oylayanlar.. Fazla detaya inmek istemiyorum. Anlayacağınız o ki, şerefsizlerin düzenlemeleri yüzünden çoğu taraftarımız stada alınmadı.

Çocuklar da napsın, poz vermişler :)


Bir sonraki Samsun deplasmanına artık vişne suyu, fanta ve gazoz içerek gideriz. Arada bi de susarsak su molası veririz yollarda. Deplasman ya bu hani(!) Doğru beslenmeli insan.

***

  Ayrıca Türkiye'de çok sevdiğim bir takım olan Adana Demirspor'un, Galatasaray deplasmanı videolarını izleme fırsatı buldum. Hepsinin yüreğine sağlık. Umarım en kısa zamanda Süper Lig'e çıkarlar. Gerçi onlar da bizim gibi, ligin önemini takmıyorlar. Ama hakettikleri yer Süper Lig'dir. Takım olarak olmasa da tribün olarak öyleler. MAVİ ŞİMŞEKLER

  İçimizdeki bu Adana Demirspor sempatisi de sanırım soL'dan geliyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder