13 Ağustos 2011 Cumartesi

Halk için, Halktan yana !


" Toplumu değiştirmek, dönüştürmek eylemine girişildiğinde en büyük direnç eğitimsiz kesimden gelir. Çünkü bu kesim alıştıkları, bildikleri şeyi benimsemiş, bildikleri şeyin en doğru yöntem olduğuna inanmışlardır. Buna en iyi örnek olarak "eski köye yeni adet getirmek" deyimi verebiliriz. Sonuçta iyi ve doğru şeyleri halka rağmen halk için yaparsınız. Ancak bir müddet sonra eğitimsizlerin seviyesine inip nedenleri niçinleri anlatıp onları da ikna etmek gerekir. "


Eğitimsizler olarak bahsettiğimiz bizim düşüncelerimize zıt olan kesim, ancak bu hatalardan kurtulmaları da onların ellerinde. Kulaktan dolma bilgilerle değil, okuyup araştırarak gerçek bilgiye ulaşabilecekleri bir dünyada yaşıyoruz. Bu yüzden bizim davamız bu, insanları gerçeklerle yüzleştirmek, onları kölelikten çıkarma isteğimiz bu yüzden.

Biz 5 yoldaşız, sizin tabirinizle arkadaşız ama yoldaş olmak arkadaşlıktan, dostluktan daha öte bir kavram olduğu için biz böyle demek istiyoruz. Düşüncelerimizin birliği, bütünlüğü bizi bir araya getirdi. Biz burada bazı şeyleri bazılarının gözüne sokarcasına yazmaktan vazgeçmeyeceğiz, siz yeterki bize, daha doğrusu kendinize sahip çıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder