10 Nisan 2011 Pazar

Yoldaşlar

soL Serbest'in kuruluş amacı herşeyden önce Karadenizli kimliğini en iyi şekilde tanıtmak sonra da kutsal renklerimiz uğruna neler yaptığımızı, yapacağımızı anlatmak.



Biz Karadenizliyiz, belimizden silah, kulağımızdan kemençe sesi eksik olmaz, bu bir gerçek. Karadeniz insanının evindeki duvarında tüfeği, çocuğunun belinde silahı vardır. Bu bazı bölgelerimizde dededen-toruna devam etmektedir. Bu faşistlik değil, Karadenizlinin kültürüdür.

Ordu'dan, Fatsa'dan direniş öykülerini yazacağım zaman zaman, bazen inandığımız şeyler uğruna başımıza gelen olaylardan bahsedeceğim, haketmeden yediğimiz jopları, haksız yere sıkılan biber gazının tadını anlatacağım burada.

Yeraltından notlarımızı paylaşacağım yoldaşlarımla, bir gün yazamazsam diğer gün yazacağım. Geç kalınmış bazı fikirlerin bir an önce yaygınlaşıp yerleşmesi için büyük çaba sarf edeceğim.

Bugün tek başıma çıktığım bu yolda, yarın bir gün Artvin'den, Giresun'dan, Samsun'dan yoldaşlarımızla devam edeceğiz. Bir günde herşeyi değiştiremeyeceğiz belki ama alınterimizin karşılığını alacağız mücadelemizin sonunda.

Şanlı mücadelemizde gideceğimiz her yolda, çıkacak her zorluğa karşı bir beden olacağız. Faşistlere zehir, zenginlere felaket olacağız. Her zaman olduğu gibi Halkın Yanında, Halk Sınıfında olacağız.

Karadeniz'den selam Türkiye'deki ve Dünyadaki bütün yoldaşlarımıza...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder