20 Mart 2014 Perşembe

Tedbir Amaçlı Twitter


  Stadyumlara istediğimiz pankartı asmak yasak, tribünde meşale yakmak yasak, bir biletle 2 kişi maça girmek yasak, saat 22:00'den sonra alkol almak yasak, twitter yasak, hakkını aramak yasak... Yasak üstüne yasak. Sonra insanlar neden yasakları çiğniyor dersiniz. Bu yasaklarınıza uymadık, uymayacağız. 22:00'den sonra alkol alıyorduk, yine alacağız. Yasaklarınızı siz beyninde kendi fikirlerini söyleyemeyen koyunlarınıza söyleyin. Biz oyunumuza bakalım.

  Hadi şimdi sizinle bi bahse girelim. Karşımızda mahkeme kararıyla tedbir amaçlı engellenen bir twitter var. Bir tarafta, tribünde meşale yakan ya da size göre uygunsuz bir pankart asan bir taraftar. Diğer tarafta devletin kanunlarına hizmet eden polisler var. Ben şimdi taraftarım. Maçın birinde A.C.A.B pankartı 90 dakika tribünde asılı kaldı, benim astığıma, benim yaptığıma dair en ufak bir kanıt yok. Sadece adamın biri çıkıp, "pankartı bu adam" yaptı dedi diyelim. Ne olur? Önce bir araştırırsın kanıt bulur, suç bulursun elinde somut deliller olur ve bu adama 6222 nolu Sporda Şiddet Yasası'ndan dolayı dava açarsın. Dava sonuçlanana kadar maçlara girişin, yakınında bulunman, organizasyon yapman "tedbir amaçlı" yasaklanmıştır. Bu kanunda vardır, uygulamak ya da uygulamamak sana kalmıştır. Ben uygulamadım o ayrı, girdim maçıma, para cezası verdiniz ödedim çocuklarınızdan çıkmasını dileyerek. Bunlarla ne alakası var diyecekseniz şöyle anlatacağım;

  Karşınızda "tedbir amaçlı" yasaklanan bir internet sitesi var. Bunu da devletinizin oluşturduğu kanunlar doğrultusunda, hizmet ettiğiniz kişilerden oluşan isimler yaptı. Şimdi bu tedbir amaçlı yasaklanan siteye giriş yaptığınızı görürsem, tespit edersem ya da anlarsam. Kanunların engellediği bir siteye girişlerin yasadışı olacağını da düşünürsek seni şikayet etsem "tedbir amaçlı" yasağa uymadığın gerekçesine bağlı olarak ceza alır mısın? Önce bunu düşün. Mahkemelik ol ve aylar sonra mahkeme senin bir suçunun olmadığına karar versin. Ama sen tedbir amaçlı da olsa kurallara uymadığın için para cezası öde. Şimdi gel sevgili polis arkadaşım bu kanunları ve kanunları yapan bu insanları sev, saygı göster. Ben de seni 4.2.2.2 nolu Yasaklara Karşı DNS Yasası'ndan dolayı şikayet edeceğim.

  Her seferinde ben bu üniformayı giydikten sonra devletin kanunları geçerlidir dediğinde, evde pijamanla yatarken neyin kanunu geçerli oluyor bunu açıkla. Henüz yasaklanmamışken 4222 Yasaklara Karşı DNS Yasası'nı Google'a sorma boşuna, öyle bir şey yok.
  Önemli olan gerçekten fikirlerdir, ben öyle öğrendim.
  Ve Bütün Renkler Güzeldir ( All Colors Are Beatiful )
  Bitmedi...

1 yorum: