21 Haziran 2012 Perşembe

Ne Belediyeymiş Arkadaş

Hikaye hatta roman yazılır bu arazi için ama bu konuyu fazla uzatmayacağım. Ama yine inceden inceye bazı kurumlara ve kişilere sözümü söyleyeceğim.

Ordu Belediyesi hizmetteki binasını yıkarak, fuzulî bir şekilde binayı yenileme çalışmasına girdi. Aslında belediyekilerin yaptığı tek hata, mühendislerin sözüne inanmak oldu. Binayı ayakta tutan direkler sağlamlaştırılamadığı için yenileme yapılmadı. Bunun yerine tamamen yıkıldı ve yıkılan molozlar 60-70 bin TL arasında bir paraya satıldı.

Ordu Belediyesi, orada burada yarısı taşbaşında yarısı bir iş merkezinin en üst katında olmak üzere hizmetine devam etti. Ancak bi belediye bu şekilde nereye kadar idare edecek merak etmiyor da değiliz.

Belediye binasını, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan karayollarına ait araziye valilikle birlikte yapılacak diye duyuruldu. Bitiş tarihi 2017 söylentileri dolandı durdu. Bi aklı başında adam da çıkıp belediye binamız şurada olacaktır, kararlaştırıldı diye açıklama yapmadı.

Ordu'daki herkes binanın olduğu yere yapılacağını sanıyor ancak bu konuda büyük yanılgı içerisinde olduklarını dile getirmek isteriz. Hatta o arazinin otopark olarak kullanılması şu anda daha ağır basıyo resmî kurumların arasında. Çünkü oranın otopark olması, bazı büyük iş adamlarının işine geliyor. 5 saat önceki ekmeği bayat diye çöpe atan insanların ekmek teknesinin önü kapanır diye, bi yerleri sağlam olan insanların isteğine göz yummayı bile düşünüyorlar.

Halbuki oraya yapılabilecek en güzel şey bir meydandır. Aslında bu konuda içinde daha söylenecek çok şey var da, zamana bırakıyorum. Sırf kendi partilerinde olmadığı için devletin olanaklarını kullandırmadıkları iddiası bile dolanıyor sokaklarda, düşünün artık.

Peki şöyle düşünülse nasıl olur? Sonuçta bir dahaki seçimlerde %90 Seyit Torun Milletvekili Adayı olacak CHP'den. Ama öncesinde belediye seçimleri var. Yani belediye seçimlerine aday olduktan sonra milletvekili seçimlerine de aday olabilir hali hazırdaki görevinden istifa ederek. Yani belediyeyi AKP'ye kaptırmamak için böyle birşey yapabilirler. Tabi onların da bildiği bir gerçek var burada. Ordu'nun en eski yerleşim mekanlarına getirilen yardıma muhtaç insanların sayısını bilseniz dudaklarınız uçuklar. Karadeniz'de neden Samsun, Trabzon değil de Ordu ve Giresun'a getirildi bu insanlar hiç düşündünüz mü? Ya da bu insanların geldiğinden haberiniz var mı? Tabiki yok...

Seçimlerde kendilerine oy verecek insanları Ordu'ya getirttiler, o da yetmiyormuş gibi bunu hiçbir şekilde medyaya yansıttırmadılar. Çünkü yazılıp, çizilecekti. Zaten Ordu Belediyesi CHP'nin diye Seyit Torun'un projelerine engel olmaktan başka bir şey yapmadılar. Belediyeyi bir daha kaybetme niyetinde de değiller.

Konuyu çok uzattığımın farkındayım ancak sadece şunu düşünün. Ordu Belediyesi AKP'nin olsaydı, belediye binasıyla ilgili bu kadar karışıklık yaşanır mıydı? Yoksa bina anında oraya dikilir miydi(?)

Şimdi yıkıldı bu bina...




İzin verilseydi böyle olacaktı...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder