24 Temmuz 2012 Salı

soL geliyor !


soL'un okuru başka olacak!

   soL, okuduğu gazeteden memnun olmayan insanların yeni gazetesi olacak. Aynı zamanda, okunacak gazete bulamayan, gazete okuma alışkanlığı olmayanları da kazanacak. Kendi okurunu yaratacak. Daha önemlisi, yeni bir okur kültürü yaratacak. Bizim gazetemiz de, okurlarımız da başka olacak.

   soL, kısa zamanda ülke genelinde önemli bir okur kitlesine sahip olacak. Kimileri, belki başka gazeteleri bırakıp soL okumaya başlayacaklar. Kimileri ise, şu an hiçbir gazeteyi düzenli okumayan, ama soL’la beraber her gün sahip çıktıkları gazeteyi okumaya başlayan insanlar olacak. Evet, soL kendi okurunu yaratacak. Liseliler, genç işçiler, ev kadınları... Basına güvenmeyen, eline diğer gazeteleri aldıkça küfreden, veya memleketten umudunu kestiği için olan biteni görmek istemeyen birçok kişi, soL’la birlikte günlük gazete okuyucusu olacak. Ama soL, bir başka açıdan da kendi okurunu yaratacak. Var olan medyanın ürettiği alışkanlıkları, kalıpları, gazete-okur ilişkisini kıracak. İç politikayı siyasetçi demeçlerinden, ekonomiyi şirket reklamlarından, dış haberleri dünya magazininden ibaret sanan medyanın yapmadıklarını, yapamadıklarını yapacak. Ekonomiyle ilgilenmeyen okurlarına ekonomi sayfası okutacak, dış haberleri boşveren okurunun dünyayı izlemesini sağlayacak. soL’un okuru, gazetenin sadece alıcısı değil, parçası olacak. Fakat bu, sermaye gazetelerinin “bu sizin gazeteniz” lafları gibi bir göz boyama değil. soL’un okurlarıyla kendine has bir ilişki geliştirmesinin sebebi var. soL, okurlarıyla birlikte bir mücadelenin parçası olacak.

   soL okurları gazeteye nasıl katkıda bulunacak?

   soL, yola sadece “habercilik” yapmak, var olan günlük gazetelerin “iyisini” yapmak üzere çıkmadı. Elbette habercilik yapacağız, gazeteciliği, var olan örneklerinden daha iyi yapacağız. Fakat soL, yola bir mücadelenin parçası olarak çıktı. soL’daki her satır, bu mücadeleyi güçlendirmek, halkın hakkını ararken elinde silah olacak bilgileri sunmak üzere kaleme alınacak.
   Okurlarımızın soL’a yapabileceği en önemli katkı da, işte bu mücadeleyi büyütmek. soL mücadeleyi, mücadele de soL’u besleyecek. soL’un başarısı, mücadeleye yaptığı katkıyla ölçülecek.
   soL’un haberleştirdiği bir grevin fabrikadaki işçiler tarafından iş arkadaşlarına ulaştırılması, bir belediye başkanının yolsuzluk haberinin kentin mahallelerinde ses bulması, okulunun medreseye dönüştürülmemesi için verilen mücadeleye dair soL’un haberinin, o okuldaki öğrenci, veli ve öğretmenlerin başlıca desteği olması... soL’un okurlarına, okurlarının ise soL’a yapacakları katkının özünü, bu oluşturacak. soL, halkımızın örgütlenmesinin, kavgasının aracı olacak.
   Sesimiz, hep beraber yükselecek.

   soL okuru külyutmaz!

   Var olan medya düzeni, gerçeği görmezden gelmek, örtbas etmek, çarpıtmak, yeri geldiğinde de yalan söylemek üzerine kurulu. Gazetemiz, düzenin medyasına karşı gerçeğin savaşını verecek. Gerçek, emekçilerin yanında.
   soL’un okurlarının, bu medyanın yalanlarına karnı tok olduklarını biliyoruz. soL okurunu “kandırmak” kolay değildir.
   Bu gerçek, bize de büyük sorumluluk yüklüyor. soL Portal’dan tanıdığımız okurumuz, haberlerimizdeki ufak yanlışlıkları, eksiklikleri anında bildirmek konusunda çok maharetli. Biz bundan mutluyuz. Çünkü hiçbir zaman okurumuzu kandırmayı, “nasılsa fark edilmez” demeyi aklımızdan geçirmedik. Okurumuzun da sayesinde hata yapmamayı, eksik bırakmamayı ilke edindik.
   Gazetede de okurumuzun bu rolünü sürdüreceğini biliyoruz. Okurlarımız uyarı ve eleştirileriyle soL’un sağlamasını yapacak, önerileriyle gazetenin içeriğinin kalitesinin artırılmasına ve zenginleşmesine katkıda bulunacak.