31 Mayıs 2012 Perşembe

ADS'ye Uğur Getirdim !

1 hafta önce arabamın ön koltuk kılıflarını söküp çöpe atmıştım. Koltuklara yeni kılıf almak yerine Orduspor forması ve ikinci takımım olan Adana Demirspor forması giydirmek daha mantıklı geldi. Ben de ilk gün bir fotoğraf çekmiştim, net çıkmadığı için de bu zamana kadar yayınlamamıştım. Adana Demirspor Bank Asya 1. Lig'e yükseldi. Bunun şerefine bu fotoğrafı paylaşmak istedim.


En arka camda Yürekten Bu Sevda, Hayallerle Dolu Karadeniz atkısını bagajı açan yaylara bağladım. Arkadan bakıldığında çok güzel görünüyo. Müsait olunca onun da fotoğrafını çekerim. Bir koltukta Ordusporumun Mor forması, diğer tarafta da Adana Demirspor'un çubuklu forması var.



Seneye Süper Lig'de görmek istediğim tek takımdır Adana Demirspor. Mümkün mertebe Karadeniz'deki bütün deplasmanlarına da gideriz artık soL serbest yazarları olarak. Onlar bizi Adana'daki maçlarda yalnız bırakmıyorlardı. Şehrin Asi Çocukları'na Kuzey Cephesi'nden binlerce kez selam olsun... Adana Demirsporludur !

27 Mayıs 2012 Pazar

Yeni Kombineler

Orduspor Kulübü yine farklı bir çalışmaya daha imza attı. Orduspor'un 2012 - 2013 sezonu kombineleri bu zamana kadarkilerden çok farklı olarak dikey bir tasarımla oluşturulmuş. Kombine kartların arkasında poytherm'in reklamı, ön yüzünde bulunan isim soyisim yazan yerde ise Ordu'da bir fındık firmasına ait reklam bulunuyor. Bunun yanı sıra çok cafcaflı görünümü yok fakat değişiklik göz önüne alındığında ise ağır bir duruşu var kombine kartlarının.

Ön yüzünde yuvarlak baloncukların oluşturduğu arkaplanın üzerine Orduspor logosu koyulmuş, arkaplandaki yuvarlıklarda ise köşeye doğru gidildiğinde yuvarlakların şeffaflığıyla oynanarak futbol topları haline geliyor. Nasıl anlatacağımı bilemedim şu anda, gördüğünüzde daha iyi anlarsınız...

21 Mayıs 2012 Pazartesi

2 Yıldır Divane Aşık Gibi

Divane Aşık Gibi'yi Orduspor'u takip eden herkesin bildiğinden şüphem yok. O yüzden yeniden tanıtmaya, anlatmaya gerek duymuyorum. Orduspor Resmi Sitesi'nden daha güncel bilgileri ve haberleri veren Divane Aşık Gibi yazarları çok zor bir işin ucundan tuttuğunun farkındadır.

Orduspor hakkında yazılar yazmak sıradan insanların yapabileceği işler değildir. Umarım bu yazıyı okuduklarında mütevazı davranarak "abartmışsın" demezler. Orduspor konulu yazılar yazmak, Orduspor aşığı insanlar için çok zordur. Çünkü yazdıkları yazıyla bir bakıma Orduspor'u temsil etmektedirler ve bu yüzden kuracakları cümleleri özenle seçmeleri gerekir. Okuyucular için önemli olan tek nokta, Orduspor'da neler gelişti? olmasına rağmen, yazarlar bunu bu şekilde yazmazlar. Özellikle gurbette olanlar Orduspor için bir şeyler yapmak, bu iki renk için kendilerinde büyük bir sorumluluk olduğunu hissetmekte çok haklıdırlar.

İşimiz gereği, bazı şeyleri de görmezden gelmemiz doğru olmayacaktır. Yani bir nesnenin görselliği hakkında iyi şeyler söylüyorsak, (bize göre) hatalarını ve kusurlarını da dile getirmeliyiz. Ve benim gözümde Divane Aşık Gibi'nin yayılma politikası dışında hiç bir yanlışı yoktur.

soL serbest, içeriğinde siyasi yazıların dada bulunduğu bir blog (biz bunu kabul etmesekte), bunu biliyoruz. Aslında bizim için bu böyle değil, düşüncelerimiz gerçekleri yansıtıyor siyasetle alakası yok ama bunu insanlara anlatmakta zorluk çekiyoruz.

Tanıdığım tek yazarı olan İbrahim'e sevgilerle... 

16 Mayıs 2012 Çarşamba

İstanbul'a Gidiyoruz

soL serbest'i temsil etmekten ziyade sevdamızı yalnız bırakmamak için İnönü'de oynanacak Ordusporumuz - Gaziantepspor Final Maçı'na 2 arkadaş kararlaştırdık ve gitmeye karar verdik. Ordu'ya geri döndüğümüzde neler yaşadığımızı, nelerle karşılaştığımızı ve nasıl karşılandığımızı anlatırız. Şimdilik buralarda değiliz, şehrimize iyi bakın.



14 Mayıs 2012 Pazartesi

Şehrini Klavyeyle Savunan İnsancıklar

 Bilindiği üzere bir istanbul takımı şampiyon oldu ve şampiyonluk öncesinde Ordu Meydanı'nda kutlama yapacaklarını sosyal paylaşım sayfalarından duyurdular. Bunun karşılığında Fidangör Grubu'ndan açıklama yapıldı, Şehrimizde Şampiyonlu Kutlatmayacağız ! diye.

 Ve aynen şu yazıyla organizasyon bilgisi yayınlandı; "Cumartesi akşamı saat 20:45'te Belediye Meydanındayız ! Yenimahalle, Bucak, Akyazı, Şahincili, Subaşı, Karşıyaka, Durugöl, Bahçelievler, Selimiye... MEVZU BELLİ ARKADAŞLAR, İHANET EDENLERLE HESABIMIZ VAR !"

 Sonrasında ise şikayetler üzerine Orduspor Taraftarı'nı alanlardan uzaklaştırma kararları alındı bazı güvenlik güçleri tarafından ve geri vitese takan arkadaşlar Emniyet'le görüşerek durum hakkında bilgi aldı sonrasında da sayfalarından şu açıklamayı yaptı; " Bugece olay cıkarmak amacı güden taraftarlar tutuklanacaktır.Ayrıca orduspor formalı kişiler tahrik unsuru sayılacağından şampiyonluk kutlanan alanlara kesinlikle yaklaştırılmayacaktır. ORDU EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ"

 Ve bizler o sırada bir duyuru daha yayınladık Orduspor'un bütün taraftar gruplarına çağrımızdır adı altında açıklama yaptık. Kimselerden çıt çıkmadı. Korku imparatorluğu sarmış sözde Orduspor Taraftar Grupları tarafından yalnız bırakıldık. Sözde Ordusporluları bir kez daha tanımış olduk.

 Olayları eksiksiz anlatmam gerekiyor, yalanı yanlışı işin içine karıştırmadan, çünkü biz adamlığın dürüstlükten geçtiğine inananlardanız.

 Kafaya koyduk, öncesinde LC Waikiki'nin orada 20 kişiydik, sonrasında 40, 50 civarı olduk. O sırada Özkök'ün orada ellerinde meşaleli galatasaraylıları gördük gittik HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK ORDU sesleriyle aralarına girdik. Yüzlerinde korkuyu görmemek için kör olmak gerekiyordu. Sonra onlar da bizim bestemize eşlik etti. Aralarından çıkan bi kaç sözde delikanlının icabına orada bakıldı. Bi arkadaşımız yere düştü, galatasaraylılar üzerine yürümeye başladı ki, arkadaşlarımızdan biri emanetiyle galatasaraylıları uzaklaştırdı. "O'nun anlatımıyla, emaneti gördüklerinde kaçmaya delik aramışlar" O sırada galatasaraylılar bizden daha kalabalık oldu sözlü atışmalar havada uçuşan şişeler, bıçaklar, sopalardan sonra bir anda azaldığımızı gördük. O sırada Köprübaşı'na geçildi ve 10 dakika içinde yaklaşık 500 - 600 kişilik taraftarımızla yeniden yürüyüşe başladık. Bu sefer nereye gitsek ortada sarı kırmızı kimsecikler kalmıyordu. İşbankasının önüne geldiğimizde yere çökmüş vaziyette galatasaraylılar beste hazırlığındaydı aralarına girdiğimizde neye uğradıklarını şaşırdılar. Hepsi bir anda kaçtı, kaçmadık diyen delikanlı galatasaraylılar varsa buyursunlar.

 Türkiye'nin hiçbir şehrinde şampiyonluk kutlayamadılar diyemeyiz, heryerde kutladılar, kutlamaları da onlar için çok doğal. Çünkü gönüllerini istanbulun cazibesine kaptırmışlar. Bu insanlara yapacak hiçbir şeyin olmadığını biz de biliyoruz. Sadece büyüdükleri bu topraklarda Mor Beyaz renklerden başka renklerle kutlama yapmalarına ayar oluyoruz.

 Sayfalarında 10 saniyelik videoyla kutlama yaptırmadıklarını sanıyorlar yazmış cahil çocuklar. Bu insanlar demekki kaçanların arasında yoktu. Baksınlar bakalım diğer şehirlerde kutlama nasıl yapılmış Ordu'da nasıl yapılmaya çalışılmış.

 Şu bir gerçekki; İş bankasının önüne geldiğimizde ortalıkta kimse kalmıyor bir anda özkökün orada toplanıyorlardı. Özkök'ün oraya gittiğimizde de yine kaybolan galatasaraylılar başka bir yerde kutlamaya çalışıyorlardı. Biz sokaklardayken anayoldaki şerefsizlere bir şey yapamadık, veya başka yerdeki. Bizim olduğumuz yerde kimsenin kutlama yapmasına izin vermedik. Arabalarda bayrak sallayanlar darbe yediklerinde camdan içeri nasıl gireceklerini şaşırdılar.







galatasaraylılar sayfalarında şampiyonluk kutladık diye geçinse de, askerlerin olmadığı yerde teröristler kendini kral ilan ederlermiş. Bunlarınki de o misâl.

Bu olayları haber olarak yazan bazı haber sitelerinde Fidangör Grubu isminin geçmesini yediremeyen bazı insanlar, bu haberleri kendi facebook sayfalarına atarak kendi gruplarının isimlerini de yazmaktan çekinmemişler. Şehrini savunmak için en ufak bir organizasyon yapmayan Sözde Orduspor Taraftar Grubu, kendi adını habere ekleyerek Şehrini Klavyeyle Savunanlar listesinde 1. sırada yer aldı. Haberin orjinal haliyle fotoğrafı ve kendi sayfalarında paylaştıkları yazının fotoğrafını kaydettik.

Bravo size hipodromun çocukları, bravo size...