28 Şubat 2012 Salı

Öğrenci Evinden | Ordu-KSK-ADS

Antalya'da okuyan sosyalist bir kardeşimizin odasından bu görüntüyü paylaşıyoruz sizlerle.


25 Şubat 2012 Cumartesi

Ordusporumuz - Kayserispor


Maçı izleyemediğimiz için maç hakkında fazla bilgi veremeyeceğim. Yalnız şunu söylemeliyim ki Yalçın'ın hakkını asla ödeyemeyiz. Bir de şöyle bir gerçek var. Takım iyi diyorlar. Takım iyi falan değil. Forvetler gol atamıyor. Cuper bunun farkındadır umarım.

soL serbest, Orduspor takımıyla değil de genel de tribünlerle ilgilendiği için yazılarımızın içeriğinde de bol bol tribünlerimizle ilgili konularla karşılaşacaksınız.

MedicalPark Antalyaspor maçında Gençliğe Hitabe'yi okumuştuk. Bu maçta da öncesinde Lig TV'ye inceden mesajlar verdik. Sonrasında sırasıyla "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" ve "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" tezahüratlarıyla inlettik stadı. Son olarak ise 10. Yıl Marşı ile noktayı koyduk.

Çevremizden olumlu tepkiler görsek de Orduspor'un küme düşürüleceği de dedikodular arasında yer alıyor. Durup dururken kimse bizi alt lige düşüremez. Ve şu da bir gerçek ki, biz ülkemizde Atatürk dediğimizden dolayı suç işlemiş oluyorsak bu ülkede zaten elimizi kolumuzu sallayarak dolaşmak bizlere haramdır. Atatürk'ün ve O'nun Askerleri'nin bizlere bıraktığı topraklara sahip çıkmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bugün tribünde olur, yarın sokakta, diğer gün Ankara'da.

Ama elbette bir gün olacakki, işte o gün Sosyalist Cumhuriyet'le kurulacak bu ülke. O gün zengin sınıf için bir felaket olacak. O gün işçinin, emekçinin hakkı verilecek. O gün halktan yana olanların zaferi olacak.

23 Şubat 2012 Perşembe

21 Şubat 2012 Salı

1 Mayıs'ta Taksimdeyiz


İlk defa 1 Mayıs'ta Orduspor logosu bulunan bir pankart görecek Taksim Meydanı. 4 arkadaşımla birlikte Taksim'e gitmeye karar verdik. Öğrenci harçlıklarımızla da olsa, kavgamız için herşeyi yapmaya hazırız. Sloganımız da belli; Kimsenin kimseden üstün olmadığı bir ülke, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye

13 Şubat 2012 Pazartesi

Tribünlerimizden Gençliğe Hitabe

İnsanlar kendilerini övmekten çoğu zaman çekinir. Ancak bu seferki durum başka, soL serbest'in de yazarları içerisinde yer alan Ekin'in, bir arkadaşının fikri üzerine yürüttükleri gizli çalışmayla Türkiye'nin gündemine oturmayı başardıkları gerçektir.
 
Gizli çalışma dememdeki sebep aslında belli. Bundan önce Twitter'da Beşiktaş ve Fenerbahçe'li taraftarların "başlama düdüğüyle hitabe okunsun" hastag'i gibi ortalığı yaylım ateşine vermeden, stadın etrafına duyurular asmadan, Fidangör'ün sitesinde bildiri yapılmadan gerçekleşen bir harekettir. Sadece 7 Şubat günü "Antalya Maçında 19 Eylül İnleyecek. Tüm Türkiye Bizi Dinleyecek !" mesajını vererek organizasyon hakkında hiçbir bilgilendirme yapmadan oluştuğu için yani bir kitleyi anında organize ettikleri için takdir edilmelidir.

Bazıları her ne kadar bizleri görmezden gelse de, yapılan bu eylemin başında yine soL serbest ekibinin olduğunu gururla söyleyebiliriz. Bu fikri ilk söyleyen arkadaşımızı tanımıyor olsam da fikirleriyle bizimle olduğunu göstermiştir. Bu ülkenin işbirlikçilere, sınır ötesindeki çapulculara, içimizdeki hainlere kalmayacağının göstergesidir.

Medyadan, gazetelerden ve internet sitelerinden bizler için söylenen sözler insanı duygulandırmaktadır. Gurur vericidir;
"orduspor taraftarının 10 numara hareketidir. bazılarına en ağırından kapaktır. zamanlama ve organizasyon olarak da son yılların en müthiş ayarıdır." ekşisözlük

"Yaptiginiz, Ataturk dusmani, Cumhuriyet dusmani, Turkiye dusmani Osmanli ozlemcisi dinci, gericilerin suratina indirilmis muthis bir tokattir. Umarim bu tokatin sesi Pensilvanya'larda, Washhington'larda yankilanmistir." Tolga Can (Cumhuriyet)

"Karadeniz hala o cilgin, o carpintili deniz, anlasilan. Sizlere selam olsun Karadeniz usaklari. Turkiye'nin temiz insanlari. Turkiye'nin onurusunuz siz. Kurtulus savasimizda Karadeniz usaginin oynadigi belirleyici rolun bir rastlanti olmadigi goruluyor. Takalarla cephane tasiyan yigitlerimiz. Cephane dusmanin eline gecmesin diye takalarini batiran yigitlerimiz. Sizin gibi temiz insanlar var oldugu muddetce icimizdeki hainler ve bu hainleri kullanan dis gucler amaclarina asla ulasamayacaklardir. Zaman birlesme zamanidir. Zaman mucadele etme zamanidir. Zaman Turkiye'nin kurtulusu icin horon cekme zamanidir." Cumhuriyet

"Helal olsun hepsine ! Ateşten günlerde cesaret ister bunu yapmak." Filiz Ulusoy

 

8 Şubat 2012 Çarşamba

Geciken Bir Yazı | Fenerbahçe Maçı

İçeride oynadığımız Fenerbahçe maçından bahsetmek istiyorum biraz, şu sıralar buralara pek uğramadığım bi gerçek ama elimden geldiğinde uğramaya çalışıyorum. Yine konumuz Giresun.
Bu insanlara bir türlü ısınamıyorum, Karadeniz'imizin yüz karaları demekten de hiçbir zaman çekinmeyeceğim. Facebook ve Twitter'da giresunluların övündükleri fotoğrafı yüklemek istiyorum. Ordusporumuz - Fenerbahçe maçı, fenerbahçe tribünlerinden bir görüntü. Bir de paylaşırken "Ordululara Kapak" diye yazmışlar. Ne demeliyim bilmiyorum. İşte o fotoğraf, büyük hali için üzerine tıklayın. Üstteki pankartta yazanla gurur duyuyorlar. Zaten maç sonrasında fblileri taşıyan otobüslere baktığımda, 4 tane 28 plaka, 2 tane de 53, 2 tane 61, 78 ve 29 plakalı araçlar vardı. Tribünde de Giresun GFB ve Rize GFB yazılı pankartlar vardı. Giresun ve Rize diye bağırdılar utanmadan. Memleketsiz Köpekler ! Bir de otobüslerin biri Bulancak Belediyespor'un takım otobüsüydü. Belediyenin otobüslerini nerelerde kullanıyorlar ! bu da işin diğer bir yönü...

Eski Yıllar | Giresun Deplasmanı

Blogda video paylaşmak istemiyorum ama bu günleri çok özledim. Bir takımın taraftarı hiç bu kadar rezil olmamıştır. Resmen oyuncak gibi, gel dersek geliyorlar, git dersek gidiyorlar.

Önce güven abimize sövüyorlar, sonrasında özdene cevabımız gecikmiyor ve seslerini bastırıyoruz. Onlar bir şey söyledikçe göt olup kalıyorlar. Karadeniz'in yüz karaları. Kaçmak göbek adları.

1 Şubat 2012 Çarşamba

Fenerin Köpeği Rıdvan Dilmen

Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur

Aldırma Gardaş

Elimizden gelse de Ankaragücü'nü ligde tutabilsek ama artık herşey için çok geç.Ankara'dan gelen arkadaşların hepsinin yüreğine sağlık. Tribün liderleri maçı bizim aramızda izledi. Bi ara Kuzey'le karşılıklı kar topu savaşı yaptılar, biz durumu önce yanlış anlasak da sırf hareketlilik olsun, soğuğu bir nebze unuturuz hesabı hareket etmişler. Zaten gerginlik olsaydı Kuzey'dekiler öyle sakin durmazdı. Eğlendiler, zaman geçirdiler. 

Ne yazmam gerekiyor ki? Açıkcası ilk defa bir galibiyete sevinemez haldeyim. Yeniden gel Ankaragücü !

http://ekindiyebiri.com/wp-content/uploads/Foto%C4%9Fraf0239.jpg